Александра Фейгин завърши на 28-о място на Световното първенство по фигурно пързаляне

Трикратната шампионка на България Александра Фейгин завърши на 28-о място на Световното първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени, което започна днес във френския град Монпелие, научи ЗАРАТА от БТА.

19-годишната Фейгин допусна грешки в кратката си програма и за първи път в кариерата си няма да участва във волната.

Възпитаничката на Андрей и Ина Лутай беше оценена с 55.01 точки (28.93 за технически елементи и 26.08 за компоненти на програмата).

В композицията си по музика от  филма „Светлините на рампата“ на Чарли Чаплин Фейгин допусна грешки след изпълнение на комбинацията от троен тулуп – троен тулуп, както и след тройния ритбергер. Тя изпълни без проблеми двоен аксел, стъпките и пируетите в съчетанието.

Бронзовата медалистка от Игрите в Пекин 2022 Каори Сакамото поведе в класирането. Японката получи 80.32 точки, след като изпълни двоен аксел, троен лутц и комбинация от троен флип и троен ритбергер. В петък на волната програма тя ще се бори за първа световна титла в кариерата си.

Последният златен медал за Япония при жените от световно първенство по фигурно пързаляне е на Мао Асада от Сайтама 2014.

Втора със 75.00 точки е Льона Хендрикс от Белгия, а третата позиция заема американката Марая Бел със 72.55 точки.

Руските състезателки не участват на шампионата в Монпелие заради наказание след инвазията в Украйна.

По-късно днес е кратката програма при спортните двойки.


image0 (9K)