Алена отговаря: Премълчан проблем утежнява кармата

Много отговори сте дали за косопада ми. В началото на юли бе последното изчистване десет дена с яйце. Но от края му досега имам отново силен косопад, което много ме притеснява. Опитвам се да приемам ставащото около мен.

Благодарна съм, че досега има спокойствие в хотела, поне там да не мисля и да мога да помагам и финансово на себе си и на семейството си, но за моята здравословна и семейна ситуация (майка, съпруг) – още не съм намерила правилното решение. Започнах да се храня добре, здравословно, чувствам се много по-добре и енергична, но сега и косопад, а и бъбреците се обадиха. През септември в България на слизане от паметника Шипка отново дясната страна се обади, прободе, както често преди, едвам слязох, пак тревоги… Със съпруга ми сме на старото положение. Няма изгледи, че мисли нещо да подобри, да промени в хотела и ресторанта, както съветвате, а и е нужно за семейството.

Уж иска дете, но му е все едно. Продължаваме всичко както преди. Не знам как ще се развие всичко, дори не знам аз какво да правя. Нужно ли е нещо да направя, хороскоп? Благодарна съм за помощта ви. Дори и в липсата на отговор има отговор, надявам се да не съм ви разочаровала отново. Объркана съм, в един отговор споменавате, че нещо в България не ми се отразява добре, тук още чакам семейната хармония. Май проблемите са си в мен и си ги нося навсякъде… Как да постъпя правилно? Имате ли съвет за мен?

Алена отговаря:

Хороскоп не ти е нужен, каквото трябва, го имаш. Дойде време да си поговорим с теб за кармата, която трупаш, но умишлено я пренебрегваш, като отказваш да се задълбочиш в случващото се в твоя личен и делови живот, за да осъзнаеш какво твориш сама. След всички години, в които си пишем и те съветвам, реших да си дам два месеца почивка от писмата ти и да се вгледам задълбочено в твоето друго „Аз“, в твоята тъмна страна, обвързана с Черната Луна, а и в случващото ти се в годината на Луната.

Най-напред изказвам разочарованието си от премълчаното от теб както за запознанството ти, така и за брака ти и не малко премълчани проблеми за отношенията с майка ти и брат ти. Вече веднъж ти писах, че ти носиш своята отговорност за тези отношения. За вина не говоря, защото ти и те двамата творите сами кармата си.

След като си видях нужната информация, която така и не става ясно защо не си споделила с мен, а се наложи да връщам във времето и пространството да я видя, съм категорична, че сама си причина за косопада и здравословните ти неволи, товарещи твоята психика и тяло с постоянни болки. При теб, без да е изразено, съществува желание да обсебваш и да управляваш, което не е възможно да се случи. При теб съществува постоянната потребност да вмениш вина на роднините си в България само защото според теб си имала нещастно детство. Дали е било по тяхна вина или е заради теб самата, заради отказа ти да приемеш решенията на майка си и съществуването на брат си? Дай си отговор на този въпрос.

Косопадът е следствие от действието ти пред всички – скубането на косите, защото не успяваш да наложиш мнението си и да постигнеш целите си така както искаш. Изобщо не си задаваш въпроса дали майка ти и брат ти искат промяна в отношенията ви, след като знаеш причината – вече я знам и аз, но си остава за моя информация. Душата ти е травмирана от неправилни твои действия и наказва тялото ти, а ти отказваш да я излекуваш.

Не мисля, че в хотела нещата ти вървят и са спокойни, за да издържаш семейството си. Това твое твърдение не е точната истина, без значение дали говориш за съпруга си или за майка си.

Думите ти са опит да докажеш, че след като ти си се заела с нещо, то върви, а когато другите са до теб, те провалят. Всъщност ти продължаваш да си притеснена, да попиваш негативите на гостите в хотела, които са постоянни и непредолими. Като добавиш и всичко, което ти написах за прибързания ти брак, ето ти цялостната картина, а тя на този етап е непроменяема.

Също така достигнах до категоричния извод, че твоят съпруг те е приел за даденост и затова отказва да промени каквото и да било, но знае или усеща, че си намерила при него спасение от твоето минало.

Не ти прави чест да казваш, че не си намерила решение за майка си и съпруга си и да продължаваш да им вменяваш несъществуваща вина, след като сама си избрала този живот и сама си решила да сключиш брак в непозната държава, при непознати хора. Сякаш забравяш, че майка ти, колкото и да й помагаш и да се грижиш за нея, без оглед на отношенията ви, е майка и по своя си начин приема живота и избора ти, но и никак не й е лесно. Затова съветът ми е да оправиш живота си при твоя съпруг, а впоследствие да се заемеш и да изчистиш кармата си с твоите роднини в България.

Няма нещо неясно в моите отговори, крайна съм и ти не правиш изключение. Да, в България си оставила много неясноти и нерешени проблемни отношения, избягала си от тях чрез брака си, но те няма как да не те последват, след като не са заличени и приключени. Със съпруга ти знаеш какво трябва да направите двамата, но решението няма как да е едностранчиво и само твое.

Решението е на двама ви. Вкопчила си се да докажеш и на близките си, и на мен, че брака ти ще го бъде и си щастлива, но в един момент съветът ми да помислиш за раздяла и нова връзка или за връщане в България, може да се окаже единствено полезният ход от твоя страна.

Автор: Светлана Тилкова – Алена


image0 (9K)