Алесандра Амброзио – един ангел и дявол на 40

Алесандра Амброзио е сочена за един от най-красивите жени на нашето време, работила с всички големи марки, диктуващи правилата в света на модата. И макар през 2017 г. да бе последното ѝ ревю за „Victoria’s Secrets“, провело се в Шанхай, и до днес тя не спира да позира пред обектива – факт, предизвикващ радост у почитателите ѝ по цялото земно кълбо, които бяха дълбоко разочаровани и огорчени, когато преди четири години бразилката реши окончателно да слезе от подиума. И въпреки че вече не е част от изкусителните ангели на култовата марка бельо, интересът към нея продължава да бъде все така голям. Доказателство за това са над 10-те милиона последователи на Инстаграм акаунта ѝ, следящи с интерес всяка нейна публикация в социалната мрежа.

Вълнението, което бившата манекенка неизменно предизвиква, независимо къде се озове, е напълно разбираемо, тъй като тя от онези жени, чиято съблазнителност просто няма как да бъде пренебрегната с лека ръка. Външният ѝ вид лесно привлича мъжките погледи, а благодарение на перфектните ѝ пропорции неведнъж е попадала във всички класации за сексапил, изготвени от най-престижните издания. И макар днес Амброзио да отбелязва своя 40-и рожден ден, спокойно можем да кажем, че годините не ѝ личат, напротив, тя изглежда по-привлекателно от всякога.

Снимка: Getty Images

И въпреки че визията ѝ многократно е възхвалявана, любопитно е, че тя все пак има една интервенция зад гърба си, макар малко да са хората, които биха успели да отгатнат какво точно е променила в себе си. Истината е, че когато е на 11 г. тя се подлага на пластична операция, с която намаля… ушите си. Но заради болката, появила се впоследствие, се налага да премине през още няколко манипулации. Това се случва точно година, преди да се впусне в преследването на мечтите си, записвайки се на курсове за модели.

„Беше ужасно, никога не бих си причинила нещо подобно отново“, казва в свое по-късно интервю, което дава в шоуто на Тайра Банкс.

Алесандра е родена на 11 април 1981 г. в Бразилия и е първородното дете на Луиз и Лусилда – собственици на бензиностанция, които имат още една дъщеря. Решението да се изявява професионално пред фотографските обективи, изместило желанието ѝ да стане лекар, идва още на 8 г., но се осмелява да направи първата крачка към целите си едва след като преминава през процедурата, помогнала ѝ да се отърве веднъж завинаги от притесненията, които изпитва всеки път, заставайки пред огледалото.

Снимка: Getty Images

На 14-годишна възраст се явява в национален конкурс за красота, организиран от престижната агенция „Elite Model Management“, открила имена като Синди Крауфорд и Жизел Брюндхен. Младото момиче не успява да спечели първото място в надпреварата, но се класира сред финалистките, а това постижения ѝ осигурява договор с агенцията. Не след дълго се снима за бразилското сп. „Elle“, появявайки се на корицата му. От редакцията на изданието са толкова впечатлени от нея, че изпращат кадри от фотосесията ѝ директно на бранда „Guess“, които я правят лице на рекламната си кампания „Millennium“.

В този момент всички големи марки отварят вратите си пред Амброзио. През годините работи с „Christian Dior“, „Giorgio Armani“, „Oscar de la Renta“, „Gucci“, „Escada“, „Dolce & Gabbana“, „Calvin Klein“, „Ralph Lauren“ и др. Междувременно представя колекциите на дизайнерски къщи като „Prada“, „Christian Lacroix“, „Fendi“, „Kenzo“, „Christian Dior“, „Ralph Lauren“, „Giorgio Armani“ и „Oscar de la Renta“. Но най-голяма популярност добива със сътрудничеството си с американската компания за дамско бельо „Victoria’s Secret“, направила я свой ангел през 2000 г. Интересен факт е, че когато стъпва за първи път в Ню Йорк, отсяда временно в апартамента на Жизел Брюндхен, докато Адриана Лима пък често ѝ помага да усъвършенства своя английски език.

Славата, на която се радва ѝ вдъхва куража да пусне на пазара собствена линия бански костюми, носеща нейното име през 2004 г. Начинанието ѝ се увенчава с успех и постепенно бизнесът ѝ се разраства толкова, че ѝ осигурява достатъчно средства, за да се „пенсионира“ от мястото си под светлините на прожекторите и светкавиците на фотоапаратите, като се издържа само от собствения си бранд. Въпреки това тя не го прави.

Снимка: Официален профил в Instagram

През 2005 г. се запознава с американския бизнесмен Джейми Мазур, с когото са заедно и до днес. Плод на любовта им са двете им деца – Аня Луис Амброзио Мазур, родена на 24 август 2008 година, и Ноа Финикс Амброзио Мазур, появил се на този свят на 8 май 2012 година. Любопитно е, че на хубавицата ѝ се налага да участва в ревюта само няколко месеца и след двете раждания, което означава, че трябва бързо да влезе отново във форма.

 

Освен всичко останало, тя получава епизодична роля във фимла от 2006 г. „Казино Роял“, част от шпионската поредица за Джеймс Бонд, в който си партнира с Даниел Крейг. Снима се и като гост-звезда в сериала „Как се запознах с майка ви“, където блести до колежките си Хайди Клум, Адриана Лима, Селита Ебанкс, Мариса Милър и Миранда Кер.

Снимка: Getty Images

life.dir.bg

 


image0 (9K)