Алихан от „Опасно изкушение“ – магнетичното лице с искрящо сини очи

Онур Туна. Магнетичното лице с искрящо сини очи, което завладя много бързо българските фенове на турските сериали. Особено дамите…

И да не сте запомнили неговото име, със сигурност знаете екранния му герой – високият 2-метров красавец Алихан от теленовелата „Опасно изкушение“.

В „Опасно изкушение“ Алихан отвлича Зейнеп

Та… Онур Туна е роден на 2 юли 1985 г. в Чанаккале. Навърши 36 години, зодия рак. Той е дипломиран висшист със специалност „Икономика“, но впоследствие се насочва към изкуството и специализира „Класическа музика“ в Егейския университет. Докато следва, работи като професионален модел в продължение на 4 години. Има и актьорско образование.

Артистичната му кариера започва с участие в хитовата драма от 2011 г. „Животът продължава“. През 2013 г. се снима в „Тихата улица“. Първата си главна роля изиграва в периода 2014-2016-а година в историческата драма „Филинта“. Макар и продължила сравнително кратко, криминалната драма „Смело сърце“ от 2016-2017 г. също е ключова в биографията му. От пролетта на 2018 до лятото на 2019 г. участва в драмата феномен „Опасно изкушение“, която гледаме всяка делнична вечер по бТВ. От есента на 2019-а до пролетта на 2021-а се снима в главната роля на медицинската драма „Доктор чудо“, превъплъщавайки се като Ферман, също излъчваща се у нас по бТВ Лейди.

И сега новото: По-късно тази година предстои да го гледаме на голям екран в игралния филм с Хазал Кая „Какво ще излезе от мен?“, а през есента предстои завръщането му и на малък екран в новия сериал „Осъден“ на турската FOX. Освен с актьорски, Онур Туна впечатлява и с певчески заложби, свири добре на китара и има издадени два албума.


image0 (9K)