„Алтернатива за Германия“ приветства Путин за победата на изборите

Съпредседателите Александър Гауланд и Йорг Мойтен призовават за нов руско-германски диалог

[ad id=“225664″]

Ръководството на германската консервативна партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) поздрави Владимир Путин за преизбирането му като президент на Русия. Това се казва в публикувано на 19 март съвместно изявление на съпредседателите на партията, предава руската агенция REGNUM.

Съгласно текста на заявлението, немските политици от „АзГ“ призовават да се започне руско-германски диалог на равни начала.

[ad id=“263680″]

„Поздравяваме Владимир Путин с преизбирането му на президентския пост, желаем му успех и политическо усърдие в течение на следващия президентски мандат“, се казва в поздравлението на съпредседателите на партията Александър Гауланд и Йорг Мойтен.

Освен това, политиците съобщиха, че подкрепят връщането на руско-германските отношения в конструктивно русло и се обявиха твърдо срещу антируските санкции, които, според тях, нанасят вреди и на двете страни, предава „Фокус“.

[ad id=“238430″]

REGNUM отбелязва, че заявлението на „АзГ“ е било публикувано след обращението към Владимир Путин от страна на управляващия Съюз (ХДС/ХСС) на Ангела Меркел, в което Русия се призовава да прекрати „нарушенията на международното право“ и успоредно с това да се движи към подобряване на отношенията със Запада.


image0 (9K)