Държавният секретар на САЩ: Американските военни ще напуснат Сирия

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че американските военни ще напуснат Сирия. В интервю за консервативното електронно издание „Нюзмакс“ той посочи, че президентът на САЩ Доналд Тръмп остава ангажиран с гарантирането на „стабилността в Близкия Изток“.

Помпео обаче отказа да посочи график за предстоящото изтегляне на американските войници от Сирия и подчерта: „Президентът също така ясно заяви, че трябва да продължим кампанията среду „Ислямска държава“Трябва да продължим да гарантираме, че сме направили нещата, необходими за създаването на стабилност в целия Близък изток.

Администрацията на Тръмп ще продължи усилията си за противодействие на терористичните дейности на Иран, допълни Майк Помпео.

В края на миналата година Тръмп изненадващо обяви, че ще върне около 2000-те американски военни от Сирия, защото терористите от групировката „Ислямска държава“ били победени. Това решение шокира много съюзници на Съединените щати и доведе до оставката на американския министър на отбраната Джеймс Матис.


image0 (9K)