Андреев: Докато ГЕРБ се води от Борисов, Радев дълго ще управлява

Андреев: Докато ГЕРБ се води от Борисов, Радев дълго ще управлява
Андреев: Докато ГЕРБ се води от Борисов, Радев дълго ще управлява

Снимка: БГНЕС

„Докато този политически кръжец на ГЕРБ се води от Бойко Борисов, докато тези тежки съмнения за криминални престъпления срещу интереса на България не бъдат разкрити и докато ГЕРБ не получи лидер с европейски профил в лицето на Мария Габриел, мога да прогнозирам, че Радев дълго време ще управлява. В този смисъл, оставането на Борисов начело на партията, липсата на желание на ГЕРБ да сменят облика си с реален европейски, това означава държавният глава да запази позициите си”.

Още по темата

4 апр 2023 10:58

20

3 апр 2023 18:47

33

Това заяви бившият депутат от ГЕРБ и бивш председател на Комисията по досиетата Методи Андреев в ефира на Нова Нюз.

По думите му: „Водещата българска партия, каквато се явява ГЕРБ, е с тежко криминално минало, тъй като нейният лидер е споменат лично от все още действащия главен прокурор с три имена. Така обикновено хората се обръщат към хора, които могат да станат обвиняеми”. Андреев смята, че „топката е в прокуратурата. Главният прокурор няма ход назад, той става уязвим с тези думи. Той не спомена името на Делян Славчев Пеевски”.

В студиото беше и политологът Кристян Шкварек, според когото в България институциите са като фиданки – ние през няколко десетилетия ги изкореняваме и започваме отначало. „Колкото по-често го правим това изкореняване, толкова повече се отдалечаваме от този бленуван западен модел”, каза той.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)