Арестуваха трима българи, източили банковите карти на десетки хора в Рим

Десетки кредитни и дебитни карти на туристи и жители на Рим са източени от банкомат, манипулиран от трима български граждани. Те са арестувани.

[ad id=“263680″]

Само за половин ден преработеното с български оригинални части устройство за теглене на пари на филиал на банка „Уникредит“ успяло да изкопира кодовете на картите на много хора. Никой от тях не усетил, че банкоматът до стълбището на Испанския площад в италианската столица е „модифициран“, съобщи вестник ”Кориере дела сера”, цитиран от „24 часа“.

Задържани на място за измамата били 28-годишният Кирил Делчилов и 55-годишният Валери Ганев. В хотелска стая на близката улица „Венти сетембре” ги чакал и техният съучастник – 44-годишният Ацко Ванцов. Вътре били открити 12 магнитни клонирани карти и една със запаметени десетки информации за кодове, пари и компютър.

Ударът на българите бил усетен от карабинери, които проверяват всяка сутрин банкоматите в историческия център. В случай на забелязани нередности те причакват наблизо престъпниците. По същия начин били заловени и нашенците. Тепърва разследването ще установява дали те са източвали карти и в други райони на Рим.

[ad id=“225664″]

Това се случва само дни, след като италианските карабинери удариха банда, специализирана в този тип престъпления, която действала в цяла Европа. По този повод са арестувани престъпници не само в Рим, а и в България, допълва „Кориере дела сера”.

Предполага се обаче, че последните трима арестувани българи са част от друга банда. В момента те се намират в затвора „Реджина Чели“.

източник: dir.bg


image0 (9K)