Аржентина издрапа до осминафиналите на Мондиал 2018

Аржентина победи Нигерия с 2:1. Победата на „гаучосите“ дойде доста драматично, след като те поведоха в резултата, след това нигерийците изравниха и в последните минути на срещата Маркос Рохо прати своя отбор в елиминационната фаза, където Меси и компания ще срещнат Франция.

Аржентинците имаха лек превес в началото на срещата и двата отбора пробваха късмета си с далечни удари, но и Таляфико, и Ахмед Муса стреляха в аут.

В 15-ата минута Аржентина водеше в резултата. Грешникът Лионел Меси се реаблилитира за слабата си игра в миналите две срещи и след получен извеждащ пас и изстрел с десния си крак звездата на Барселона изведе отбра си напред.

[ad id=“225664″]

В 26-ата минута отново Меси беше замесен в атакуващите действия на „гаучосите“. Той изведе Гонсало Игуаин , но топката се оказа дълга за нападателя на Ювентус.

Малко след половин час игра южноамериканците организираха прекрасна атака, но Анхел Ди Мария беше фаулиран преди да излезне очи в очи с нигерийския вратар. С изпълнението на пряк свободния удар се негърби Меси. Капитанът на Аржентина беше близо до гола и разтресе гредата във вратарския ъгъл на Узохо.

Това беше всичко по-интересно през първото полувреме като ситуации пред двете врати.

5 минути след първия съдийски сигнал за втората част Нигерия получи шанс да изпълни дузпа. Масчерано задържа Балогун и реферът Джуней Чакър не се поколеба и отсъди наказателин удар. Виктор Моузес застана зад топката и отбеляза хланокръвно във вратата на дебютиращият вратар на Аржентина Армани. Равенството бе възстановено – 1:1.

След това попадение „супер орлите“ започнаха да поглеждат по-смело към вратата на Аржентина и проведоха няколко по-опасни контраатаки.

В 71-ата минута Ндиди от нигерийския състав стреля опасно над вратата на Армани. Маркос Рохо игра с ръка след центриране в наказателното поле на Аржентина. Джуней Чакър гледа ситуацията на системата ВАР и въпреки явната ръка на защитника на „гаучосите“, турският рефер прецени,че Рохо е играл неумишлено.

[ad id=“263680″]

10 минути преди края Игуаин беше намерен с центриране по земя в наказателното поле на африканския отбор, но изпълнението му не беше в очертанията на вратата.

В една от последните атаки за срещата Аржентина стигна до попадение. Меркадо центрира към Рохо и нетипично за централен бранител, играчът на Манчестър Юнайтед завърши атаката безупречно.

До края „гаучосите“ задържаха топката и не позволиха съперниците им да се добират до нея и така до последния съдийски сигнал.

Така Аржентина се класира за 1/8- финалите , където ще срещне отбора на Франция.


image0 (9K)