Асен Василев: Не познавам Мартин и Стефан Димитрови, не са влизали в МФ

Асен Василев: Не познавам Мартин и Стефан Димитрови, не са влизали в МФ

Марин и Стефан Димитрови не са посещавали Министерство на финансите (МФ). Аз лично не съм се срещал с тях.

Това заяви бившият финансов министър Асен Василев на изслушване във временната парламентарна комисия за разследване на корупционни практики в Агенция „Митници“ и евентуалната му роля в тях, предаде БГНЕС.

В отговор на думите на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, че има данни, че Марин и Стефан Димитрови са влизали в МФ, бившият министър на финансите подчерта, че ДАНС трябва да разполага със записи и данни, ако тези две лица са влизали в министерството, особено след като е станало ясно, че от 2022 г. ги наблюдават.

Василев определи като опит за атака към него да се твърди друго. Румен Гечев пък се обърна към Рая Назарян от ГЕРБ с въпроса къде ѝ е била реакцията относно „Барселонагейт“.

Василев коментира, че в момента в Агенция „Митници“ има служители от митническата служба на САЩ.

„Имаше разговори с английското правителство, трябваше да дойдат митнически служители от Англия. Имаше разговори да дойдат френски и австрийски митнически служители“, съобщи той и добави, че най-добрият вариант да се пресекат дългогодишни канали е да има съдействие с чужди митнически служби, които да изпратят реално на място хора.

Йордан Цонев от ДПС зададе въпроса дали на Василев му е било известно, че този държавен служител – Недан Хаджиев, е в контакт с такива популярни герои. „Краткият отговор е не. Той, между другото, продължава да е служител на МВР“, каза Василев.

България тепърва установява контакти с международните партньори, уточни той, като посочи какво са заварили и какво са свършили.

„Истината е, че има много работа, която да се свърши в Агенция „Митници“, отбеляза бившият финансов министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)