Атанасов: Продължава да буксува българската парламентарна република

Атанасов: Продължава да буксува българската парламентарна република
Атанасов: Продължава да буксува българската парламентарна република

Снимка: БГНЕС

За съжаление, 48-то Народно събрание не успя да изпълни най-важната задача, която има по Конституция, а това е да излъчи правителство. Това е провал на първата политическа сила. Дневния ред на Народното събрание се диктуваше от ГЕРБ, може би дистанционно от Банкя.

Това заяви Атанас Атанасов от Демократична България в кулоарите на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

„Продължава да буксува българската парламентарна република. Ние свикнахме да живеем в служебна власт и това трябва да бъде прекратено. Поради тази причина правим всички усилия да съберем демократичните сили и затова се оформя коалиция между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Идеята ни е в следващия парламент е новото обединение да е първа политическа сила”, подчерта Атанасов.

По думите му обединението между двете партии ще стане с коалиционно споразумение. „Коалиционни споразумения, оттам нататък регистриране на листи и явяване заедно на изборите“, отбеляза той.

„Имаме волята да се явим заедно на местните избори, които са фундаментът на българската демокрация. За да може чрез това усилие да се опитаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ не само в големите градове, а изобщо в местната власт“, категоричен е той.

По отношение на състава на новото служебно правителство той коментира: „Още от същото. Какво още можем да очакваме. Да се надяваме да не направят поразии в периода на изборите“, подчерта той.

Атанасов каза, че в 48-то Народно събрание са били провалени усилията за влизането ни в Еврозоната, както и за реализирането на съдебната реформа.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)