Атанас Зафиров: Провали се сценарий на ГЕРБ срещу БСП за армията (видео)

По-добре е да бъде купен нов боен самолет, а не употребяван. Това е предпочитанието на Атанас Зафиров, член на ИБ бюро на БСП, изразено ефира на Канал 3.

[ad id=“225664″]

„Не искам да предопределям по никакъв начин настроенията към когото и да е доставчиците“, каза Атанас Зафиров. „Юрофайтър“ е много скъп, притежаващите го почти не летят с него. Но един Ф-18, който е по-добър от Ф-16, това би променило значително везните в полза на един такъв доставчик“, изтъкна още той.
[ad id=“263680″]

„Другата алтернатива не ми харесва – ако имаме Ф-16, ще трябва да ги ремонтираме в Турция“, добави Зафиров.

Атанас Зафиров, след като разбра, че военният министър Красимир Каракачанов гледа предаването, попита от студиото вицепремиера: „Господин Каракачанов, ако наблюдава предаването ни, да обясни защо той отсъстваше от пленарна зала при това толкова важно и за него гласуване, той отсъстваше. Знам какво ще отговори – бе в Брюксел на заседание на военните министри. Но се получи конфуз – да разглеждат колегите тази точка в отсъствието на министъра. Намеквам, че има известна взаимна ревност в управляващата коалиция кой е по-, по-, най-, включително и тази изкуствено създадена дилема – дали БСП е за или против“, каза Атанас Зафиров.

[ad id=“236993″]

По думите му е имало готвен от кръгове в ГЕРБ сценарий за проваляне на приемането на проекта за модернизиране на българската армия на заседанието в НС в четвъртък.

„Определени кръгове в ГЕРБ имаха идея да вкарат БСП в капан. Те се бяха подготвили с разгромяващи изказвания за четвъртък, как БСП е ретроградна партия, която громи българските военни сили. Но когато разбраха, че БСП е за модернизацията, сценаристите увиснаха. Сценарият бе проектите да бъдат провалени, да бъде обвинен БСП, за това бе активиран и господин Марешки – който от силен НАТО-вец от Москва се върна убеден русофил“, разясни предполагаемия сценарий Атанас Зафиров
[ad id=“218548″]

След включването на Красимир Каракачанов и неговите разяснения, социалистът каза: „Удовлетворен съм в някаква степен“.


image0 (9K)