Атанас Славов от ДА България е четвърто поколение старозагорец,

1. Ще се представите ли за читателите на zarata.info?

Здравейте! Казвам се Атанас Славов, юрист съм и преподавател по конституционно право в СУ „Св. Климент Охридски“. Имам две докторски степени по право – от Софийския университет и от Университета на Глазгоу. Четвърто поколение старозагорец, завършил съм СОУ „Васил Левски“ през 1998 г. 

През 2014-2015 г. имах честта и отговорността да съм част от екипа на Христо Иванов в Министерство на правосъдието и да започнем заедно най-радикалната съдебна реформа до този момент. 

През изминалите години се занимавам активно с граждански дейности в подкрепа на съдебната реформа и гражданското участие. Членувам в няколко неправителствени организации.

 2. Кое в ДА България ви спечели? Защо решихте да влезете в предизборната борба?

ДА България е обединение на хора, решени да сложат край на корупционните сделки в България. С професионализъм и гражданска доблест това може да бъде постигнато. В българската политика влиза ново поколение, което не може да бъде подозирано в тъмни сделки с олигархията и мафията. Всеки от нас е направил съзнателен избор да остане да живее в България, да създаде семейство да прави кариера. Ние имаме какво да губим. Искаме да защитим страната си и съгражданите си от разяждащата хватка на корупцията. Сега е времето да се влезе в битка, за да отвоюваме страната си от мафията.

 3. Какви са вашите лични приоритети, с които бихте могли да бъдете полезни на хората, които гласуват за вас?

Работя за това българският съд да е справедлив и независим, всеки гражданин да може да защити правата си, да се защити от рекета на олигархията и монополите. Ангажиран съм с каузата на гражданското участие – възможността гражданите да предлагат пряко законопроекти, да инициират референдуми, да участват в работата на институциите. ДА България иска овластяване на гражданите.

Като преподавател се опитвам да предам на студентите силно гражданско чувство и просветен патриотизъм – да се чувстваме достойни и отговорни като българи, но и да бъдем пълноценна част от европейското семейство.

 4. Как се промениха детските ви мечти, запазихте ли нещо от тях?

Като младеж си представях, че ще съм обществено ангажиран и 

ще се боря за справедливост и за пробуждане на съгражданите ни. Участвах в клубовете „Дебати“ в гимназията и в младежки инициативи. Участвах активно в протестите през 1997 година, в протестите по времето на тройната коалиция (2008-2009), в протеста срещу правителството на Орешарски през 2013 г. В моя професионален и граждански път се опитвам да следвам принципите на свободата, зачитане на достойнството на всеки, справедливостта пред закона.

 5. Защо сте в листата за регион Стара Загора? Каква е връзката ви с града?

Защото се чувствам старозагорец, близките ми са тук, моите предходници, носещи фамилията Воеви, са участвали активно в интелектуалната и културната история на града. 

 6.Защо избирателите да ви подкрепят на 26ти?

Като разговаряме с близки, съмишленици и съграждани, често стигаме до съмненията за корупция по отношение на обществени поръчки, инвестиционни проекти, европейски проекти в града и областта. Има емблематични примери на лошо управление – строителството в парка „Бедечка“, рушащият се ресторант на Аязмото, обществените поръчки от „Марица-изток“, с които някои станаха милионери. Това трябва да се промени, но освен приказки се изискват действия. ДА България предлага ясен план как да върне държавата на гражданите и да спре корупцията в институциите и обществените поръчки.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


image0 (9K)