Атлетико (Мадрид) е на финал в Лига Европа

Атлетико (Мадрид) се класира за финала в Лига Европа! „Дюшекчиите“ надиграха Арсенал като домакини с 1:0 в реванша и с общ резултат 2:1 отстраниха англичаните. Така мадридчани разбиха мечтата на Арсен Венгер да напусне „артилеристите“, печелейки трофея от втория по сила европейски клубен турнир.

На финала съставът на Диего Симеоне ще играе срещу Олимпик (Марсилия). Финалът в Лига Европа е на 16 май в Лион.

[ad id=“225664″]

В 6-ата минута Диего Коща се пребори с Начо Монреал, но последвалият му удар премина над вратата на гостите.

Малко по-късно капитанът на „артилеристите“ Лоран Косчелни получи сериозна контузия. Той се подлъхзна и падна лошо, след което бе изнесен на носилка, а на негово място в игра се появи Калъм Чембърс.

В 28-ата минута Арсенал създаде голямо разбъркване в наказателното поле на Облак, но Диего Годин изби центрирането на Йозил.

Десетина минути по-късно шут на Коке премина на сантиметри от вратата на Оспина. Антоан Гризман също имаше шанс да открие резултата, но и той не бе точен.

[ad id=“236993″]

В продължението на първата част Атлетико поведе. Гризман изведе зад защитата с брилянтен пас Диего Коща, който не сбърка – 1:0.

Второто полувреме започна динамично, като първо Йозил можеше да изравни, но топката бе чукната в последния момент пред крака му.

В 59-ата минута Гризман стреля от пряк свободен удар в аут. В ответната атака Йозил стигна до аутлинията, но защитник на домакините протегна крак и изчисти.

В 63-ата минута Ян Облак се намеси решително при далечен изстрел на Гранит Джака.

Четири минути по-късно Коща се справи с бранител на Арсенал, подаде към Гризман, но ударът на френския национал бе блокиран.

В 72-ата минута влезлият като резерва Мхитарян отправи силен шут от въздуха, но топката профуча над вратата на Атлетико.

 

[ad id=“263680″]

След пет минути Гризман бе изведен на чиста позиция, но нападателят на „дюшекчиите“ се забави и топката му бе избита.

Две минути преди края на редовното време Оспина се справи с шут на Торес.

До края на мача Арсенал не успя да стигне до изравнително попадение и така Атлетико се класира за финала в Лига Европа.

Атлетико (Мадрид) – Арсенал 1:0 (2:1 общ резултат)
1:0 Диего Коща (45)

Атлетико (Мадрид): Облак; Партей (90+3-Савич), Хименес, Годин, Ернандес; Витоло (74-Корея), Саул, Габи, Коке; Гризман, Д. Коща (83-Торес)
Треньор: Д. Симеоне

Арсенал: Оспина; Бейерин, Косчелни (12-Чембърс), Мустафи, Монреал; Уилшър (68-Мхитарян), Джака; Рамзи, Уелбек, Йозил; Лаказет
Треньор: А. Венгер

Жълти картони: Габи, Саул, Коща (Атлетико); Уилшир, Монреал, Мустафи (Арсенал)

Съдия: Джанлука Роки (Италия)


image0 (9K)