А сега дайте колата си на пиян, дрогиран или без книжка и ще останете без возило дълго време

Шефът на КАТ Стара Загора за някои от новите санкции по пътищата
Вчера, 5 юли, беше обнародван Закон за изменение на Закона за движение по пътищата, с който се цели затягане на принудителните административни мерки за водачите, нарушаващи правилата за движение по пътищата в България.

[ad id=“225664″]

Какви са новите положения уточни за ЗАРАТА гл. комисар Тихомир Желязков, началник на сектор „Пътна полиция“ Стара Загора. Както вече стана известно, премахват се предупредителните знаци за наличието на радарни устройства. Служителите на КАТ могат да заснемат от патрулните коли навсякъде.

По-солени стават санкциите срещу собственици на автомобили, предоставили превозното си средство на лица, непритежаващи свидетелство за правоуправление, употребили алкохол или различни упойващи вещества.

[ad id=“225664″]

Досега действащият закон предвиждаше спиране от движение на автомобила за срок от 1 месец. С новото изменение това нарушение отива в чл. 171, т. 2а, където се казва, че се прекратява регистрацията на превозното средство за срок от 6 месеца до 1 г. Колата остава без номера и след изтичане на административното наказание собственикът трябва да я регистрира отново.

Какви са останалите изменения в ЗдвП, влезли  в сила от 1 юли 2017г., четете ТУК


image0 (9K)