Багери събарят 70 обекта, обявени за незаконни в Слънчев бряг

В събота сутрин, в курорта „Слънчев бряг” багери започнаха събарянето на 70 търговски обекта, обявени за незаконни, съобщи Нова телевизия.  Заповедта за събарянето е на община Несебър, въпреки че според собственика на имота обектите имат всички разрешителни.
Повечето наематели твърдят, че били информирани за разрушаването час преди да влязат багерите и са разполагали само с минути, за да спасят стоката си.

Обектите са разположени до хотел върху терен частна собственост. Има одобрение за поставянето им от Министерството на туризма, издадено в края на миналата година.

„Паралелно с това има становища от директор на Национален строителен контрол, разрешение за строеж, за поставяне на тези постройки”, обясни собственикът Любомир Василев.

Имало и спечелени дела в съда. Въпреки това късно в петък на обектите били разлепени заповеди за събарянето им. Имало 3 дни срок за обжалване.

„Снощи ми бяха връчени заповедите в 17:00 часа, а съдът работи от понеделник нататък. Нямам възможност да подам жалба за спиране на предварителното производство”, казва Любомир Василев.

„Всеки има право да обжалва и така нататък, но това е действие на общинската администрация-заповед за премахване, и ние я изпълняваме”, обяснил Янчо Георгиев, началник „Незаконно строителство”- Несебър.

Много семейства ще останат без работа за сезона, въпреки че са предплатили наем. След събарянето на магазините, те ще трябва бързо да решат как ще се препитават през лятото.


image0 (9K)