Байдън-син разказа за Украйна, наркотиците и алкохолизма

Синът на президента Джо Байдън Хънтър подробно описва борбата си с алкохолизма, наркотиците и работата си в Украйна в мемоарите си, чиято премиера ще бъде следващата седмица, предаде “Вашингтон Пост“, който има копие от книгата.

В нея Хънтър разказва, че е затънал в наркотиците и алкохола след смъртта на по-големия му брат Бо, който през 2015 г. умира от рак. „След смъртта на Бо никога не съм се чувствал по-сам. Загубих надежда“, пише президентският син в “Красиви неща“.

Хънтър Байдън разказва за първата си среща с алкохола, когато е на 14 години, за проблемите с наркотиците, за неуспешните рехабилитационни програми и за срещата с втората си съпруга Мелиса, която му помага да влезе в правия път.

Хънтър настоява, че не е направил нищо лошо, присъединявайки се през април 2014 г. към борда на украйнската газова компания “Бурисма“, макар че това става по времето, когато баща му все още е вицепрезидент в администрацията на Барак Обама и основна фигура в отношенията на САЩ с Украйна. Той казва, че ролята на компанията като опора срещу руската агресия от страна на Владимир Путин била “вдъхновяваща“, въпреки че петцифрената месечна заплата също се оказва фактор. Байдън признава, че фамилното му име било важно за компанията. “Да имаш Байдън в борда на “Бурисма“ беше силна и недвусмислена атака срещу Путин“, пише той.

Опитите да се завихри скандал около Хънтър Байдън и работата му в Украйна от страна на републиканците се съсредоточават върху неговите бизнес сделки, а също и проблемния му личен живот. Обвиненията се фокусираха върху бизнес сделките му в Украйна и Китай. На финала на предизборната кампанията адвокатът на Доналд Тръмп Руди Джулиани заяви, че е бил открит лаптоп в сервиз в Делауеър, който принадлежи на Хънтър Байдън. В него са намерени документи, свързани с чуждестранните бизнес сделки на сина на насточщия президент. Според обвиненията, публикувани във вестник „Ню Йорк Поуст“, като вицепрезидент Джо Байдън е сформирал американската външна политика в Украйна в полза на сина си.

Описвайки какво е усещането да е в очите на политическа буря заради бизнес интереси, Хънтър Байдън казва, че e станал основен герой в конспиративни теории на Тръмп, въпреки че децата на бившия президент имат милиони в Китай и Русия, а бившият ръководител на кампанията му Пол Манафорт бе признат за виновен по обвинение в пране на пари от Украйна.

 

 


image0 (9K)