Байерн (Мюнхен) е безкомпромисен в Шампионската лига

Отборът на Байерн (Мюнхен) спечели групата си в Шампионската лига за 18-и път. Това стана факт при визитата на баварците на Динамо (Киев) от петия кръг на група „Е“ на най-престижния европейски клубен турнир. Съставът на Юлиан Нагелсман победи с 2:1, видя ЗАРАТА.

Под обилния снеговалеж на Олимпийския стадион в столицата на Украйна, Байерн откри резултата в 14-ата минута. Бенжамен Павар стреля към вратата на Георгий Бушчан от границата на наказателното поле, но топката се повдигна от крака на бранителя Илия Забарний, за да може Роберт Левандовски да реализира със задна ножица. Това бе деветото попадение за головата машина на „баварците“ през настоящата кампания в Шампионската лига.

В 42-ата минута германският шампион удвои преднината си. Корентен Толисо центрира в наказателното поле на домакините, където Томас Мюлер пропусна топката за Кингсли Коман, който от близка дистанция вкара второ попадение за Байерн във вратата на Динамо.

Домакините намалиха изоставането си в 70-ата минута чрез появилия се от резервната скамейка Денис Гармаш. Нападателят на Динамо (Киев) бе изведен очи в очи с Мануел Нойер от Виктор Циганков и промуши топката между краката на немския страж за 1:2.

Байерн (Мюнхен) е недостижим лидер в група „Е“ с актив от 15 точки след 5 изиграни срещи, а Динамо (Киев) е последен в класирането с едва една спечелена точка до момента в турнира


image0 (9K)