Барселона е аут от Шампионската лига

Отборът на Барселона приключи участието си в настоящата кампания на Шампионската лига, след като не успя да преодолее груповата фаза на турнира.

В последния кръг от група „E“ на надпреварата, каталунците допуснаха поражение с 0:3 от лидера Байерн (Мюнхен), който събра пълен актив от 18 точки от 6 изиграни срещи, видя ЗАРАТА.

Баварците откриха резултата на „Алианц Арена“ в 34-ата минута чрез Томас Мюлер. Лийрой Сане изведе Роберт Левандовски в наказателното поле на Барса, полякът финтира Жерар Пике и центрира от границата на вратарското поле, а Мюлер прехвърли тер Стеген с удар с глава. Роналд Араухо изби топката, но тя вече бе преминала голлинията и реферът Овидиу Хацеган посочи центъра.

Шампионът на Германия удвои преднината си в 43-ата минута след брилятно изпълнение на Сане. Полузащитникът на Байерн нанесе мощен изстрел по посока вратата на гостите от над 25 метра, а стражът на Барса се намеси неубедително и позволи на топката да влети за втори път в мрежата му.

Малко след час игра съставът на Юлиан Нагелсман направи задачата на Барселона да извлече нещо от срещата невъзможна. Алфонсо Дейвис нахвлу в наказателното поле на каталунците и центрира от аутлинията, а Джамал Мусиала добута топката във вратата.

Загубата в Мюнхен остави тимът на Шави Ернандес на третото място в групата с актив от 7 точки и така испанския гранд ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа напролет.

Към 1/8-финалите в Шампионската лига продължава отборът на Бенфика, който победи като домакин последния Динамо (Киев) и се изкачи на второто място в таблицата с 8 точки.


image0 (9K)