Чак след разполовяването на първото полувреме каталунците се разиграха, като на няколко пъти Луис Суарес се озова на добри позиции, но Кейлор Навас показа впечатляващи рефлекси.

Така за 19-и път Реал се оттегли на почивката с преднина на „Камп Ноу“. „Белите“ веднъж са допускали пълен обрат и са спечелили в 16 случая.

През второто полувреме домакините изглеждаха по коренно различен начин и изравниха в 58-ата минута. Суарес уцели гредата, но Малком бе на добра позиция и се разписа за 1:1.

Дългоочакваното влизане на Лионел Меси в игра, който бе оставен на скамейката заради контузията, която получи в мача срещу Валенсия през уикенда, изправи на крака феновете в 64-ата минута.

Най-чистото положение на гостите през втората част дойде в 81-ата минута, но вместо да вкара, Бейл направи фрапантен пропуск.

През последните минути двата отбора не показаха нищо по-впечатляващо и резултатът се запази непроменен.

Първото Ел Класико за 2019 г. регистрира втората най-висока посещаемост на „Камп Ноу“ през сезона. На стадиона имаше 92 008 души, като това е с близо 1000 души по-малко от най-посетения домакински двубой на каталунците.

Голямото дерби за Ла Лига през есента бе изгледано на живо от 93 265 зрители.

Изтоник – bTV