„Барселона“ спечели Купата след разгром над Севиля

„Барселона“ спечели категорично Купата на Краля след успех с 5:0 над Севилия.

[ad id=“225664″]

Барселона започна с натиск, като най-опасната възможност в първите минути дойде след пряксвободен утар на Меси в 7-ата минута.  След само 5 минути Барселона си позволи да приеме играта в своята половина и това се оказа ключова част в начлните минути.

Яспер Силесен, вратарят на каталунците,  отправи прекрасен извеждащ пас към Коутиньо, а бразилецът предостави топката на Суарес, който на опразенеата врата откри резултата в срещата.

Севилия се опита да застраши вратата на Барселона в минутете след гола,но без успех.

След офанзивата на севилци последва изравняване в игрвите дейстивя. Играта се водеше предимно в центъра на игрището и нарушенията и от двете страни зачестиха.

В 22-ата минута Навас центрира опасно от дясно, но не се стигна до сериозна опасност пред вратата на Тер Стеген.

[ad id=“263680″]

„Блаугранас“ изчачаха своята възможност и след прекрасна атака Лионел Меси прати коженото кълбо в мрежата на настървения противник.

След това попадение за каталунците Суарес не  подаде към съотборник в изгодна позиция, за да направи резултата по-изразителен.

Барселона продължи да владее положението на терена и не допусна съперника си да вземе превес. Това предимство беше опредметено от третия гол в срещата, който беше дело, отново на Луис Суарес в 39-ата минута.

[ad id=“236993″]

Това беше и по-интересното до края на полувремето.

След почивката Барселона поддържаше темпто, въпреки големия аванс, и в 52-ата минута капитанът Иниеста заби 4-ти гол във вратата на севилци, а 3 минути по-късно Умтити пропусна да отбележи от изгодна позиция.

Възпитаниците на Ернесто Валверде не изпуснаха инициативата в двубоя. Съперниците от Севилия опитваха да атакуват, но защитниците и Тер Стеген действаха концентрирано в дефанзивен план.

[ad id=“236999″]

Барселона не спираше с атакуващите действия и се стигна до 68-ата минута, когато Коутиньо вкара топката във вратата на противника, но преди това беше отсъдена дузпа, която бразилският национал превърна в гол. 5:0 за Барса.

Мачът се доиграваше до последния съдийски сигнал и така Барселона заслужи категорично Купата на Краля.


image0 (9K)