Баскетболистите на Берое не оставиха шанс на Рилски спортист

Берое започна по най-добрия възможен начин участието си в турнира за Купата на България. Носителят на трофея за 2017 година победи с 67:78 като гост Рилски спортист в Самоков в първи 1/4 финал. Реваншът в Стара Загора ще се играе на 16 януари догодина.

Новото попълнение Тре Когинс съумя да се възстанови от травмата си в рамото и стартира като титуляр. Останалите, които започнаха на паркета бяха Конър Франкамп, Николай Стоянов, Джеймс Уайт и Станислав Ваклинов. Като ротация стабилно количество минути натрупаха още Тихомир Желев, Александър Янев и Далин Бачински.

Беройци започнаха изключително мобилизирано и доминираха и в двете фази на играта. Неслучайно силен отбор като Рилски спортист отбеляза едва 30 точки за цели 20 минути игра. Нашите вкараха 26 точки в първата част и добавиха 17 през втората, когато успеваемостта в атака падна, но дисциплината в отбрана позволи преднината ни дори да се увеличи до 13 точки на полувремето – 30:43.

Третата част бе по-равностойна, но след нейния край отново старозагорци увеличиха преднината си на цели 15 точки – 50:65. Заключителните минути на срещата обаче започнаха с шокираща серия от 12-0 за домакините, които се приближиха едва на 3 точки в резултата. С навременната намеса на треньора Любо Минчев обаче играчите на Берое се стегнаха и минимизираха негативите от отпускането си, побеждавайки в крайна сметка с 11 точки разлика.

Най-резултатен за Берое традиционно бе Конър Франкамп, който записа дабъл-дабъл с 18 точки и 11 асистенции, Сашо Янев вкара 15 точки, Далин Бачински също направи дабъл-дабъл с 11 точки и 11 борби, а Джеймс Уайт допринесе сериозно за успеха с 11 точки и 9 борби.

Берое ще завърши годината отново с двубой срещу Рилецо. На 30 декември, неделя, от 18 часа нашите приемат тима от Самоков в Общинска спортна зала Стара Загора в среща от 12-тия кръг в Националната баскетболна лига.


image0 (9K)