Баскетболистите на Берое не оставиха шанс на Рилски спортист

 

Баскетболистите на Берое продължиха успешната си серия в собствената си зала. В дербито на 6-я кръг на първенството на НБЛ „зелено-белите“ се наложиха с 88:72 над носителя на Купата на България Рилски спортист (Самоков). Успехът е под №5 за Берое в зала ДЗУ от началото на сезона. Старозагорци все още нямат загубен мач като домакин в нито един от двата турнира, в които участват.

Старозагорци започнаха срещата по-убедително и водени от фантастичния Тихомир Желев спечелиха първата част с 20:16. Тимът показа познатата ефективност при стрелбата от далечно разстояние с с 4 успешно реализирани тройки през първите 10 минути си осигури комфортен аванс.

Баскетболистите на Берое продължиха да диктуват събитията на терена и в началото на втората част и след серия от 11:0 поведоха с двуцифрен аванс при 31:16. Едва тогава гостите от Рилски спортист отбелязаха и първите си две точки. При двуцифрен аванс дойде и полувремето – 41:31.

Двубоят на практика бе решен в третата част, в чийто край Рилски спортист успя да намалят аванса на Берое до само четири точки. Три великолепни изяви на Шейн Гибсън във финалните минути запазиха предимството на Берое в общия резултат и осигуриха минимален успех в тази четвърт за домакините с 22:21.

В последните 10 минути Берое демонстрира, че не случайно е определян като фаворит за челните места този сезон. Домакините се възползваха от разколебаването в редиците на съперника и натрупаха солиден аванс, който в крайна сметка им донесе и успеха.

Следващата седмица „зелено-белите“ гостуват на Лукойл Академик в Правец.


image0 (9K)