Баскетболистите на Берое се справиха с пловдивския Академик

Баскетболистите на Берое победиха с 82:75 Академик Бултекс в среща от осмия кръг на НБЛ и старозагорския тим остава непобеден у дома.

Домакините набързо поведоха с 13:2, въпреки усилията на гостите да намалят изоставането си частта приключи при 28:16 в полза на старозагорци.

Играчите на Берое продължиха да диктуват събитията на терена и през втората четвърт. Баскетболистите на „зелено-белите“ бяха по-убедителни при стрелбата от зоната за две точки и при овладяването на борбата под двата коша и това им донесе аванс от 10 точки на почивката – 47:37.

В третата част гостите от Академик се опитаха да намалят изоставането. „Зелено-белите“ обаче не допуснаха изненада, въпреки че в средата на третата част останаха без Пламен Алексиев. Гардът напусна след като натрупа пет лични нарушения, едно от които техническо след спречкване с Оскар Белфийлд.

В последната част Берое започна със серия от 7:0 и почти сложи край на амбициите на гостите за нещо повече в сблъсъка. Серия от грешки на „зелено-белите“ в края намали разликата до четири точки, но въпреки това до изненада не се стигна.

Успехът на Берое и поражението на Рилски спортист в дербито с Лукойл Академик пък изпрати старозагорци еднолично на второто място в класирането.

В следващия кръг Берое гостува на Балкан в Ботевград. Двубоят е на 10 декември от 18.00 часа в „Арена Ботевград“


image0 (9K)