Баскетболистите на Берое ще гостуват на Теодо (Тиват)

Баскетболистите на Берое пристигнаха в ранния следобяд днес в черногорския град Тиват. Утре вечер в 20.00 часа там „зелено-белите“ ще изиграят първия мач от полуфиналите в Балканската лига. Съперник е местният Теодо (Тиват).

Програмата на старозагорци в Черна гора предвижда две занимания – тази вечер и утре сутринта. Единственият баскетболист, на който треньорският щаб няма да може да разчита за двубоя е Шейн Гибсън. Американският гард е с контузия от мача със Спартак (Плевен) и изобщо не замина със съотборниците си за Черна гора.

За Берое това ще бъде мач №3 срещу Теодо този сезон. В предишните срещи, които бяха част от първата групова фаза на Балканската лига, двата тима си размениха по една победа.

„Изправяме се срещу отбор, който играе добре в защита. Онова, което ми направи впечатление е, че напоследък са започнали да разчитат много и на бърза атака. Трябва да играем по начина, по който го направихме в Стара Загора през януари когато спечелихме срещу тях. Трябва да сме агресивни в защита, за да прекъснем организацията на атаките им. За съжаление ние няма да можем да разчитаме на основния си реализатор Шейн Гибсън, което дава известно предимство на Теодо. Затова от изключително значение ще бъде моментното състояние на отбора и отделните играчи“, анализира пред сайта на Балканската лига наставникът на Берое Любо Минчев.


image0 (9K)