Баскетболистките на Берое продължават ударно в Адриатическата лига

Баскетболистките на Берое Стара Загора постигнаха трета поредна победа през този сезон в Адриатическата лига. Старозагорки се наложиха над силния словенски отбор Атлет Цель с 61-50 в мач от третия кръг.
Старозагорските баскетболистки водеха в играта почти през целия мач и само във втората четвъртина отстъпиха на своите противнички с минималното 11:13. В другите четвъртини Берое убедително диктуваше темпото на терена: І ч. – 16:11, ІІІ ч. – 18:14 и ІV ч. – 16:12. Над всички в мача беше гардът на Берое Гергана Иванова, тя отбеляза цели 18 точки за победата на зелено-белите и овладя 3 борби. Следват я Жаклин Златанова с 13 точки, Карина Константинова и Радостина Димитрова с по 10 точки. Най-добрият борец сред българките беше Виолина Кочева – тя овладя 8 борби, отбеляза 8 точки и записа 8 асистенции. Сред дамите от словенския отбор можем да отбележим 10-те борби на Маруша Сеничар и 10-те отбелязани точки на Блажа Чех. Беройки извоюваха трета поредна победа в Адриатическата лига, след две победи над Бановичи.
На баскетдамите им предстои дербито от женската А група в българското първенство срещу Монтана 2003 – мач, който ще се проведе в събота от 14:00 часа в Общинска спортна зала, Стара Загора, за съжаление на феновете – без публика. Желаем успех на Берое и в този двубой!


image0 (9K)