Баскетболният Берое с втора победа у дома за тази седмица

Берое спечели втора поредна победа тази седмица. Три дни след като се класираха за финала на Балканската лига с успех над Теодо, „зелено-белите“ се наложиха и над Рилски спортист със 79:74 в среща от НБЛ.

Срещата оправда очакванията за дерби като в първата четвърт двата тима на няколко пъти си разменяха лидерството в резултата. В крайна сметка след няколко успешни стрелби от тройката в края на тази част Рилски Спортист спечели с 21:20.

Още в началото на втората част обаче Берое си върна аванса и поведе с 29:21.С агресивна защита обаче гостите успяха да се доближат до „зелено-белите“ на две точки. На полувремето предимството на старозагорци бе едва две точки-41:39.

След почивката Берое започна с две успешни стрелби от тройката на Шейн Гибсън, но Рилски спортист успя да изравни и поведе-48:50.Играта на нерви в тази част бе спечелена от гостите, които с финалната сирена успяха да поведат с 57:60.

Финалните 10 минути не се различаваха почти по нищо от предишните 30. Берое обаче успя да вземе аванс от 5 точки три минути преди края на срещата и преднината се оказа достатъчна, за да стигне тима до своя 14-и успех в първенството.

В следващия кръг Берое гостува на Лукойл Академик.


image0 (9K)