Бахаров в неведение как отърва затвора!

Не знае какви са мотивите на магистратите да отменят ефективната му присъда. Не е получил решението, въпреки че Окръжният съд в Благоевград излезе със съобщение, че актьорът получава условна присъда.

Адвокатът на Бахаров – Любомир Таков, научил от медиите, че има решение. Съобщение за него бе качено на сайта на съда. В него се посочва, че е наложила условна присъда от година затвор, но с 4 години изпитателен срок.

12 месеца Бахаров ще трябва да се среща с пробационен служител. Единственото, което се посочва относно мотивите, е, че Окръжният съд е приел, че актьорът е реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания и се припомня, че на втора инстанция прокуратурата също пледира за условно наказание. В електронния регистър на съдебните решения само е отбелязано, че такова е постановено във вторник, но текстът му не е качен.

Още докато делото се гледаше в Районния съд в Разлог, юристът опитваше да убеди магистратите, че при задържането на клиента му са направени куп нарушения.

Юристът на Бахаров веднага след като узнал новината, се чул с клиента си. Явор Бахаров се зарадвал, че не отива за година зад решетките.

Все още не са ясни подробности дали ще трябва да плаща глоба и дали му се отнема книжката. След решението на първа инстанция трябваше да праща 500 лева, а за година и половина му бе отнето правото да шофира.

Съдебната сага започна, след като на 7 февруари миналата година Бахаров е хванат в Банско да кара мицубишито си, а тестовете показаха, че е седнал зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

Дрегерът показва наличие на 1,3 промила алкохол в кръвта, а тестът за наркотични вещества дал положителен резултат за кокаин и канабис. Кръвната проба, взета след това от актьора, отчита наличието на алкохол в кръвта му на 1,42 промила.

Адвокатът на обвиняемия Любомир Таков обаче обжалва присъдата и след няколко отлагания на делото заради неявяване на обвиняемия, едва сега се стигна до окончателно решение.


image0 (9K)