„Баш Майстора завинаги“ в Стара Загора с неговата непринудена и емоционална дъщеря

Регионална библиотека „Захарий Княжески“ се включи в проекта „Баш Майстора завинаги“. Поводът е 85 години от рождението на незабравимия български актьор Кирил Господинов.

Първата проява в Стара Загора започна на 6 февруари с откриване на изложба от фотографии, представяне на книгата на дъщерята на Кирил Господинов – Веселина Господинова и прожекция на филма „Баш майстора на море”.

Спомен за Баш Майстора – любимецът на поколения българи

Веси е също актриса, като баща си. Непринудена, емоционална, зареждаща, раздаваща се пред публиката. Приликата между бащата и дъщерята е изключителна. А когато снимките от негови изпълнения вървят редом до 40-годишната Веси, чертите им просто се припокриват.

Актрисата поднесе на зрителите в залата на Библиотеката случки, истории и спомени с именития си баща, припомни на повечето от тях действителността, в която самите те са живели, пресъздадена във всички филми на легендарния Кирил Господинов.

Веси разказа какво се е случило с книгите, които е донесла в Стара Загора. От дефект, тя превърнала конфузната ситуация в ефект. Ден преди да тръгне за Града на липите, Веси взела новоотпечатаните бройки и какъв бил ужасът за нея, когато видяла, че във всяко издание има по 6 празни листи. Нямала абсолютно никакво време за каквато и да е реакция, затова седнала и попълнила белите листи с… истории, изписани на ръка. А когато в края на срещата в Библиотеката тя пишеше посвещения, стана ясно, че всяка книга е с уникална случка, която не се повтаря в другите.

Нямаше как да не се стигне и до виртуозната роля на Кирил Господинов – Баш Майстора, станала завинаги негова емблема, както и за дугия голям филм, в който той участва – „Тримата от запаса“.

Веселина Господинова подари екземпляр от книгата си и на библиотека „Захарий Княжески“.

Прочетете повече за живота на Кирил Господинов

Вижте останалите прояви, посветени на Кирил Господинов в Стара Загора:

На 10 февруари /понеделник/ от 18,00 ч. е прожекцията на игралния филм „Тримата от запаса“ /100 мин./

На 13 февруари /четвъртък/ от 18,00 ч. може да гледате филма „Момчето си отива“ /120 мин./

На 17 февруари /понеделник/ от 18,00 ч. е прожекцията на „Понеделник сутрин“ /110 мин./

Последният филм в програмата е на 21 февруари от 18,00 ч. – „Другият наш възможен живот“ /117 мин./

Всички прожекции в залата на РБ“Захарий Княжески“ са с вход свободен.


image0 (9K)