Бащата на 14-годишното момче благодари на кръводарителите и сподели какво е състоянието на сина му

Чрез ЗАРАТА бащата на пострадалото при тежката катастрофа край Стара Загора 14-годишно момче благодари на кръводарителите, отзовали се веднага на техния зов за помощ и сподели какво е състоянието на сина му.

[ad id=“225664″]
Както ви съобщихме, на 5 май на разклона за село Колена стана тежка катастрофа, при която загина 18-годишно момче, а Ангел Златев Митков на 14 години е в критично състояние в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“-Стара Загора.

Директорът по медицинската дейност на болницата д-р Живко Желязков потвърди, че момчето е в тежко състояние.

Вчера в Стара Загора беше предприета кръводарителска акция за Ангел, който е с рядката кръвна група 0(-).

[ad id=“263680″]

Въпреки притеснението за живота на детето си, бащата Митко Славов Митев благодари сърдечно на всички 12 човека, отзовали се на апела за помощ, даден от семейството на пострадалия. Той каза още, че от болницата са предупредили, че ще им е нужна още кръв и бащата помоли да съобщим, че ще са необходими още поне 5-6 човека.

14-годишният Ангел е в Отделението за анестезиология и интензивно лечение с много фрактури: ръката му е счупена на 3-4 места, както и таза, челюстта, лопатка, кръстна кост, с множество травми на главата, мозъка и белия дроб – с болка сподели башата на момчето.

За катастрофата Митко Митев разказа, че почти нищо не му е известно. 24-годишният шофьор на БМВ-то, с което са пътували и синът му и загиналото момче, е без драскотина. Ангел е седял на задната седалка. Момчетата са били приятели.

Желаещите да дарят кръв могат да се свържат на тел. : 0877842003 с бащата на момчето (Митко).  Да направим невъзможното възможно!

Подробности за катастрофата:

Загина 18-годишно момче край Стара Загора


image0 (9K)