Безплатна ваканция в Италия тази зима! Не е шега – просто бартер!

Туристите, които нямат достатъчно пари, могат да си осигурят безплатна ваканция в Италия тази зима благодарение на инициатива, която улеснява бартера между домакините и техните гости, пише Guradian.

Седмицата на бартера, която се провежда от 14 до 20 ноември, окуражава туристите да разменят стоки и услуги срещу безплатен престой в хиляди италиански пансиони. За да участват, гостите трябва да направят списък с нещата, които могат да предложат, на сайта на Седмицата на бартера.

След това гостите могат да разгледат списъка с пансиони и да се свържат с тях, за да преговарят за престоя си. В момента списъкът включва огромна гама от предложения. Например, някои домакини могат да ви позволят да останете в замяна на качествени местни стоки от родината ви. Други ще ви дадат стая в замяна на музикално изпълнение на живо, а трети предлагат бартер срещу помощ в бизнеса – от превод на сайта до създаване на фото сесия, боядисване на капаците на прозорците или градинарска дейност.

Седмицата на бартера започна през 2009 г. от италианския сайт bed-and-breakfast.it, след като открил, че един от пансионите практикувал бартер вместо нормални плащания за бизнеса си. През първата година около 1000 пансиона се включили в инициативата, като предлагали бартерна услуга за една седмица след края на сезона.

profit.bg


image0 (9K)