Берое заскрибуца в първенството въпреки големите очаквания

Берое започна колебливо новия сезон в Първа лига и след изиграните три мача записа три равенства – две у дома срещу Верея и Пирин и при гостуването си на Дунав . Мачът е Русе се смята за най-добре изигран в сравнение с домакинствата.

[ad id=“218001″]

Вече се забелязва , че Берое е с две лица при домакинствата и гостуванията. Нещо което трньорът Александър Томаш трябва да балансира и отборът да заиграе както феновете искат да го виждат. Самият Томаш прусеща че има някакъв проблем в мачовете които се играят е Стара Загора, а не трябва да е така напротив на стадиона под Аязмото отборът е мощно подкрепян.

– Виждам един синдром в нашите играчи, които на собствен терен и пред своите фенове, имат притеснени, каза Томаш.

[ad id=“218001″]

Той е на мнение че отборът все още не е на нивото което иска да бъде.

– Далеко сме от това, което можем да сме, но това е пътят и начинът. По този начин може да се изгради стил. Липсва ни последният пас и завършващият удар.

През миналия сезон младият специалист направи чудеса от храброст във Верея и въпреки финансовите проблеми през пролетта отборът надскочи ръст си. Игра полуфинал за Купата и бараж за лига Европа , нещо което трудно ще повтори в близките години.

[ad id=“218001″]

Но обстановката във Верея и Берое е коренно различна и Томаш много добре го знае. Докато на Трейс Арена имаше абсолютно спокойствие,  то на стадиона под Аязмото е на обратния плюс и започна да го усеща.

Като удар върху него може да се смята напускането на Ерик Попански, който след мача с Верея сам пожела да разтрогне договора си след като феновете го освиркваха.

Въпреки, че треньорът малко или много щеше да разчита на Почански по време на сезона

Основният проблем пред Берое е намирането на качествен централен нападател и малко или много това влияе като цяло на играта на отбора. Сега бе привлечен нигериеца Матю Бонифейс, но Томаш разкри че очаква още един футболист на тази позиция от чужбина. Берое ако си реши час по скоро проблемите в атака несъмнено и резултатите ще се подобрят, защото желание за силни изяви сред играчите не липсва.


image0 (9K)