Берое отпадна от Купата на България

 

Берое загуби четвъртфиналния двубой от турнира за Купата на България от Ямбол с 88:98. Неуспехът коства на старозагорци продължаване в надпреварата. Срещата в Арена „Асарел“ в Панагюрище бе равностойна, но след почивката много силна стрелба от тройката на тима на Ямбол направи разликата в двубоя.

Джими Гавин, Кей Джей, Ваклинов, Павел Маринов и Бишъп стартираха в четвъртфиналния двубой за Берое. Първата топка бе за символичните гости от Ямбол, които и първи излязоха напред в резултата. Старозагорци изравниха и дори поведоха за кратко, но „сините“ в днешната среща съумяха да отбележат в две последователни нападения и отново взеха своята преднина. В първите минути двата тима показаха изключително скоростен баскетбол. В средата на частта Ямбол водеше с 10:12. Две грешки в отбраната на „зелените“ увеличиха пасива на отбора на 6 пункта. Джими Гавин успя да намери целта от тройката, а след самоотвержено хвърляне Костадин Лазаров се пребори за една спорна топка, която успя да подаде към Павел Маринов, който на свой ред вкара за 15:16. Малко по-късно Рейнс направи резултата 18:18. Берое излезе напред в заключителните секунди с хубав кош на Симеон Илиев. Именно високият играч бе близо до ново попадение в последните секунди, но стрелбата му по чудо не влезе. Така Берое спечели първата четвърт с 20:18.
Близо 2 мин след подновяването на играта резултатът остана непроменен. Двата тима не успяваха да завършат своите нападение. Все пак сушата бе нарушената с кош за Ямбол, който добави и 1 точка от фаул, извеждайки своя отбор. Симеон Илиев изравни на 23:23 след 3 успешни стрелби от наказателната линия. След размяна на попадения Любо Минчев взе прекъсване при 25:29. Паузата даде резултат и минута по-късно паритетът в резултата бе възстановен. Серията на беройци продължи с тройка на Джими Гавин, след която Ямбол все пак успяха да намерят целта. В следващите няколко секунди за символичните домакини от Стара Загора Кей Джей бе точен на няколко пъти. За пръв пъти Берое излезе с 5 точки аванс и възможност да се откъсне напред. Вместо това обаче „зелените“ допуснаха 4 точки. В последното нападение опита на беройци не сполучи и полувремето приключи при 42:42 за Берое
Третата четвърт не започна добре за беройци. „Зелените“ трудно намираха целта, което развали организацията на отбора. При 51:49 в полза на Берое символичните гости вкараха две точки, а след това излязоха напред с тройка. От този момент тима на Ямбол записа впечатляваща успеваемост от зоната на трите точки. Това отвори изоставане за беройци в края на частта. С 24:33 в третата четвърт беройци изостанаха в резултата с 66:74 преди последната част.
Кейлъб Бишъп вкара за Берое след няколко неуспешни атаки за двата отбора. Брейди Роуз вкара блестяща тройка, която накара Тони Дечев да вземе прекъсване при серия от 5:0 за беройци, които се доближиха на 3 точки. Тройка на Иван Лилов от гостите вдигна изоставането на „зелените“ на 6 пункта. Андрей Иванов от Ямбол излезе за пето лично нарушение. Нова тройката в актива на старозагорци след точна стрелба на Симеон Илиев направи резултата 74:77. Иван Лилов от фаул вкара две за гостите, но Симеон Илиев с нова тройка върна изоставането. Последва и тройка за гостите, на която Гавин отговори с прекрасен пробив и две точки. Изключителна битка на игрището в Арена „Асарел“. С кош на Гавин Берое вече бе само на точка – 81:82. Последва нова размяна на попадения, след която за съжаление старозагорци останаха назад с 6 точки при 1,51мин. до края на срещата. Берое хвърли много усилия до края, но не успя да се върне в мача и загуби с 88:98.


image0 (9K)