„Берое“ победи украинци във втората си контрола

„Берое“ се наложи с 1:0 над „Олександрия“ във втората си контрола по време на предсезонната подготовка. Единственото попадение бе дело на Борислав Цонев преди почивката. Старозагорци имаха надмощие над своя противник и спечелиха заслужено. Контролата се игра на терените на „Евима футбол“ заради обилния дъжд над региона и невъзможността мачът да бъде в Разлог.

В 21-та минута Иван Минчев нанесе много хубав удар от дъгата на пеналта, но вратарят на „Олександрия“ успя да избие. След това топката попадна в Мартин Райнов, който вкара в опразнената врата, но бе маркирана засада и попадението бе отменено.

[ad id=“225664″]

Ковалец опита изненадващ удар от разстояние в 28-та минута, но Георги Аргилашки спаси.

„Берое“ поведе в резултата в 34-та минута след отлична атака. Меска центрира в наказателното поле на съперника, където Борислав Цонев с много хубав удар с глава вкара топката в украинската врата – 1:0.

Украинците се опитаха да изненадат с далечен удар в 38-та минута Георги Аргилашки, но той се намеси и изби топката в корнер.

 

Андрий Цуриков стреля в 48-та минута, след което топката рикошира и премина встрани от левия стълб на вратата на Георги Аргилашки.

Иван Минчев отправи много хубав удар от разстояние в 53-та минута, но вратарят на Олександрия спаси.

[ad id=“263680″]

След изпълнението на ъгловия удар в 61-та минута топката попадна в Александър Цветков, който още с първото си докосване можеше да вкара гол за Берое, но ударът му бе блокиран от играч на съперника

Борислав Цонев центрира в наказателното поле на „Олександрия“ в 66-та минута, след което Иван Бандаловски стреля с глава, но в аут.

Пред Драгош Фирцулеску се откри добра възможност в 75-та минута и стреля, но ударът му срещна тялото на играч на украинския тим

Рубен Бригидо отне топката от играч на „Олександрия“ в 78-та минута, след което напредна и стреля от дъгата на наказателното поле, но вратарят спаси на украинския тим спаси.

След центриране от корнер в наказателното поле на Берое в 79-та минута Владислав Бабхло стреля с глава, но над напречната греда в аут.

„Олександрия“ можеше да стигне до изравнителен гол в 88-та минута, когато след центриране в наказателното поле на „Берое“, Виталий Пономар бе оставен непокрит и стреля с глава, а топката срещна напречната греда на вратата на Душан Перниш.

[ad id=“236993″]

Последната контрола на „Берое“ в Банско е срещу „Анортозис“ в петък (29 юни). Часът и мястото на проверката ще бъдат обявени допълнително.

„Берое“: Георги Аргилашки (60‘ Душан Перниш) – Милен Желев (60‘ Иван Бандаловски), Георги Ангелов (76‘ Валентин Иванов), Камен Хаджиев, Александър Василев (75‘ Драгош Фирцулеску) – Мартин Райнов, Карлос Охене (60‘ Александър Цветков), Иван Минчев – Меска (60‘ Матеус Леони), Мартин Камбуров (46‘ Рубен Бригидо), Борислав Цонев


image0 (9K)