„Берое“ спечели шампионската титла по баскетбол за девойки до 19 години

„Берое“ – Стара Загора е новият шампион по баскетбол за девойки до 19 години. Във финалния мач домакинът на държавното първенство се наложи над Рилски спортист със 73:53.

[ad id=“225664″]

Старозагорки бяха по-силни през второто полувреме, през което наклониха везните в своя полза и натрупаха по-сериозна разлика.

Това е първа титла за подрастващи в близката история на старозагорския баскетбол и за момчета, и за момичета. За последно в женското направление отборът на „Верея“ до 12 години има бронзов медал от държавното първенство през 2007 година.

След смени на водачество и равенства през първата четвърт Рилски имаше малка преднина от пет точки. Домакините обаче затегнаха защитата и спечелиха втория период, за да поведат на свой ред с четири на почивката.

[ad id=“263680″]

След изключително равностойни осем минути и близък резултат след подновяването на играта Берое завърши третата четвърт със серия от 10:0 и това имаше ключово влияние върху мача. Серията се увеличи до 17:3 в началото на последните десет минути, а в оставащото време момичетата на Таня Гатева удържаха комфортен аванс.

[ad id=“236993″]

За „Берое“ Карина Константинова записа 21 точки и 15 борби за победителките, а по 14 вкараха Мария Вълчева и Гергана Иванова (7 борби). С 13 точки и 6 асистенции завърши Стефани Пендова.

За „Рилски спортист“ дабъл дабъл от 14 точки и 11 борби записа Преслава Колева, а с по 9 точки се отчетоха Моника-Лъки Радойкова (10 борби) и Радина Живачка.


image0 (9K)