Бившият румънски министър на туризма Елена Удря е задържана от Интерпол

Бившата pyмънcка миниcтъpка на тypизма Елена Удpя и бившата ръководителка на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма Алина Бика са задържани от Интерпол в Коста Рика по искане на румънските власти, съобщава електронното издание на в. „Адевърул“, цитирано от БТА.

[ad id=“225664″]

Густаво Чичила, ръководител на  международната полицейска служба в столицата на централноамериканската държава Сан Хосе, заяви, че Елена Удреа е била задържана в сряда заедно с Алина Бика, бивш главен прокурор на Румъния, отговарящ за организираната престъпност и тероризма.

Алина Бика е  арестувана в рамките на отделна операция. Двете жени са задържани под стража докато бъде разгледано искането за тяхната екстрадиция.

През юни румънски съд потвърди 6-годишната ефективна присъда срещу Удреа, която, преди да стане министър направи кариера като модел.

[ad id=“236993″]

Политическата кариера на Удреа приключи, след като тя беше осъдена за получаване на подкупи от няколко предприемачи за финансиране на боксова гала през 2011 година.

Бика беше арестувана за корупция през 2014 година заради имотна сделка, ощетила държавата с повече от 60 млн. евро. Двете жени имаха надежда да получат политическо убежища в Коста Рика.

БТА


image0 (9K)