Билкова смес при възпаление на горните дихателни пътища, бронхит и пневмония

Болестите на горните дихателни пътища често се случват в преходни периоди като пролетта и есента. Освен традиционните лекарства, изписвани от нашите лекари, добре е да знаем и рецепти от народната медицина, останали в наследство от нашите предци. Те са съчетали мощта на билките и лековитите растения и дървета. Предлагаме на вашето внимание една доказано ефективна билкова рецепта, с която може да преборите сериозни заболявания като бронхит и пневмония.

[ad id=“225664″]

Ето рецептата:

В 1 литър вода – вряла, се слагат 5 супени лъжици цвят от бъз, 1 супена лъжица лайка, ако имате и 1 супена лъжица борови връхчета – в аптеките има, половин ябълка, 7-8 натрошени ореха с черупките. Може да се добави и малко мента, но ако не я харесвате и без нея е добре.

[ad id=“238430″]

Вари се 7-8 минути и се оставя да поизстине. Прецежда се само дозата за пиене в момента – останалото си стои като смес. Дозата е половин кафяна чашка за дете, не повече от 4 пъти дневно. За възрастен – до чашка от кафе, пак 4 пъти на денонощие. Последната консумация да е преди заспиване.


image0 (9K)