„Благотворително кафе“ в няколко старозагорски заведения – една гражданска инициатива в помощ на жени с тежка диагноза

Във връзка с настъпващия празник 8 Март, членът на фейсбук групата „ИСТИНАТА ЗА СТАРА ЗАГОРА“ Десислава Нейкова направи предложение, с което се призовават всички да покажат за пореден път, че сме мислещи и страдащи с болките на другите хора. В България има хиляди жени, които понасят тежките несгоди на борбата с най-страшното заболяване за Човека – Рака.

Тези Дами, не само ежедневно се борят с остатъчните ефекти на силните химикали, които наред с раковите клетки тровят и телата им, но в една борба на живот и смърт, те побеждават. Уви, не всички. Тези жени изпитват неудобство да разкрият страшните следи на тази битка.

Нека им помогнем да се почувстват красиви отново!

Администраторът на Групата Йордан Йорданов обявява благотворителна инициатива, която ще се проведе от 22 февруари до 5 март.

В тези дни, призовавам всички членове на Групата, заедно с техни роднини, Приятели, познати да изпият дневните си кафета в „Бирхалето“ ,“ При Кмета“, “Адмирала“ и супер маркети „Класико“, е написал Йорданов в социалната мрежа. Там ще има поставени кутии, в които ще се събират дарения за закупуването на перуки за жени, носещи последиците на химиотерапията. Призовавам и членовете на другите групи да забравят различията си и да се включат в инициативата, защото пред битката за Живот и възможност да продължиш да носиш радост на близките си, няма значение на коя група си член, а дали си човек… Помогнете на тези Жени да се почувстват част от всички НАС, апелира администраторът на фейсбук групата „ИСТИНАТА ЗА СТАРА ЗАГОРА“ .

Припомняме, че само преди 2 месеца „Бирхалето“ предприе друга подобна инициатива за набиране на средства за болния 9-годишен Симеон, която много старозагорци приеха като своя кауза и изпиха своето „благотворително кафе“, дарявайки надежда на малкото момче.


image0 (9K)