Божествена Света литургия и беседа за Деня на християнското семейство отслужиха в храм „Успение Богородично“

Техни Високопреосвещенства Старозагорския митрополит Киприан и Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний оглавиха празничната служба в храм “Успение Богородично”,  Стара Загора. Десетки бяха миряните, препълнили църквата на този свят ден.
С беседа за християнското семейство на Старозагорския митрополит Киприан започна концертът “За добро сме на този свят” на НЧ „Искра-1860“,  Казанлък. “Много хора се замислят днес за мястото на семейството в техния живот и за своята способност за изграждане на семейство, но ако те не намерят чистотата в нашите християнски семейства, те няма да я намерят никъде, защото нападенията на княза на този свят върху семейните устои са твърде многообразни. Затова ние трябва постоянно и настойчиво да правим аналогия между Църквата и семейството, ежедневно и ежечасно да призоваваме Бога за Свидетел на нашия живот и да утвърждаваме в съзнанието на нашето християнско общество правдата на живота, чиято същност се състои в това, че семейството – това е малка Църква в служение на Бога и хората.”, завърши словото си владиката. Специални благодарности към него изказа председателят на читалището Васил Самарски.

[ad id=“263680″]

Още интиресни промоции и предложения в e-mol вижте тук:

В концертната програма участие взеха ВС „Искрица“, Смесен хор „Петко Стайнов“, Трио „Калина“, ВГ „Севтополис“ и пианистките от класа на Елена Юлиянова – Клавирно дуо Виктория Влахова и Адриана Узунова и Школата по художествено слово.


image0 (9K)