Бойко Борисов днес пак ни „изненада“ с откровения:

„Изнесохме демокрация, която съсипа страните, заливащи ни с мигранти. България трябва да понесе отговорността и да помага на хората, бягащи от военни конфликти. Това са конфликти на места, където има намеса на Европа и НАТО.“ – каза премиерът при откриването на форума „Миграция и интеграция“, организиран от ЕНП.
„Където да доведем мъж, жена, деца, бягащи от войната, добре дошли са. Тогава всеки ще си отвори сърцето, за да помогне на тези бедстващи хора, защото нашите ракети – френските, английските, американските, руските и турските, разрушиха техните градове и държави“, коментира премиерът.

Да попитам сега наивно: Кой е виновен? Ние, народът, или Вие, политиците? Кой пращаше контингенти в Ирак и Афганистан като верен съюзник на НАТО и САЩ? Ние или Вие? Кой казваше, че трябва да помогнем на „демокрацията“ там – Ние или Вие? Кой канеше тук сирийската опозиция за да я обучава – Ние или Вие? Кой въоръжаваше същата тази „умерена“ опозиция – Ние или Вие? Кой говореше, че Кадафи е диктатор, Садам е диктатор, Асад е диктатор и трябва да бъдат свалени от власт – Ние или Вие? … Май Вие! … А сега НИЕ да приемаме бежанците/мигрантите! Да, ама не. Сега ВИЕ ги приютете – ти вземи в Банкя 5-6 семейства, Цветанов да ги настани в 6-те апартамента, Цецка и тя да вземе 2-3 семейства и всички политици от Герб да се включат, за да си изкупят вината. Не ние да плащаме и да изкупваме вашите грешки. Защото ние винаги сме били против подобна политика за износ на демокрация в Бл.Изток.
И си спомни за твоята любима баба Меркел, която ги покани в Германия преди 1 година, как съжалява сега и къде й отиде рейтинга и политическата кариера. Теб те чака същото.

Пламен Иванов – фейсбук профил


image0 (9K)