Бойко Борисов единодушно беше преизбран за лидер на ГЕРБ

Бойко Борисов единодушно беше преизбран за лидер на ГЕРБ. Това стана на днешното отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията в София.

[ad id=“265508″]

На сегашните си постове – като заместник-председатели на ГЕРБ, остават Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Цецка Цачева е отстранена от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. На нейно място влиза Даниела Дариткова, която е председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Доскорошният председател на парламента Димитър Главчев беше избран за председател на Контролната комисия.

[ad id=“225664″]

На събранието беше приета политическа декларация на ГЕРБ. В нея се казва: „Ръководството на БСП твърди, че в тяхната партия има хора, които влизат в колаборация с ГЕРБ. Подобни подозрения са абсолютно неверни, правят невъзможен политическия диалог между управляващи и опозиция, както и минират усилията ни за успешно и безпроблемно провеждане на българското председателство.

Ние от ГЕРБ неведнъж сме заявявали, че никога не са били водени разговори за съвместно управление с БСП. Подобна коалиция е невъзможна“, обявиха от управляващата партия.


image0 (9K)