Бойко Борисов: Ще предложим пакет за споразумение с медсестрите

„В началото на следващата седмица правителството ще предложи пакет за споразумение на медицинските сестри.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на протеста и гражданското неподчинение на медсестрите, които повече от денонощие останаха барикадирани в сградата на Народното събрание.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2694730217421698/

„Всичките тези хора да се накачат горе на козирката и да кажат или/или. С тях се виждах, огромна част от обещанията сме ги свършили и всичко това ние в разговори последния месец сме го финализирали. Така че аз съм проявил уважение към тях. Вчера пратих министри, зам.-министри и т.н. Със синдикатите официалните ние работим. И един пакет ще предложим след понеделник, да видим как ще се разберем“, заяви премиерът.

По-рано Борисов съобщи във Фейсбук, че за Тодоровден е в шуменското село Пристое, където се провежда традиционното за празника надбягване с коне – кушия. „Винаги съм радостен, когато съм в Североизточна България. Тук християни и мюсюлмани живеят заедно в дух на приятелство“, написа той и подчерта: „Днес е празник и няма да говорим за политика“.


image0 (9K)