Бойко Борисов: Ще се оженя и ще се кандидатирам за президент

„За да няма изненади във Варшава, приехме позицията на България в Министерски съвет и за да няма импровизации, присъстващите там министри трябва да я спазват“. Това коментира при откриването на депото за отпадъци край старозагорското село Ракитница премиерът Бойко Борисов, попитан дали той лично е останал изненадан от някое от решенията от срещата на лидерите на НАТО, която тече втори ден в столицата на Полша Варшава.

„Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо. Затова много пък по-умни и по-мъдри векове преди мен са казали, че добра война няма – по-добре лош мир. Аз дори бих стигнал до крайности в тази посока – Черно море да бъде обявено за демилитализирана зона – без военни – без подводници, без кораби“, заяви премиерът Бойко Борисов и допълни, че това не е място за ракети и военни действия.

„Това е зона, където се очаква да се добива газ, където всички държави имат туризъм, дава възможности за голям стокообмен. Какво ще ни донесат ракети, кораби и подводници за благосъстоянието на народите ни“, каза още премиерът като поясни, че ще изкаже становището си и в Европа.

Борисов обяви, че експерти по военно планиране ще подготвят свои препоръки по въпроса с разширението на морското и въздушното присъствие в региона на Черно море.

На въпрос за кандидата на ГЕРБ за президент Бойко Борисов отново повтори, че той ще бъде обявен през септември, а на въпрос дали той самият ще се кандидатира заяви, че не и на тези, „но, ако е рекъл Господ, на следващите ще се кандидатирам. Ще се оженя и ще се кандидатирам“.


image0 (9K)