Борисов: Изграждаме поне 10 огромни инфраструктурни проекта

В събота Борисов посети Стара Загора и се срещна с кмета Живко Тодоров, за да види къде ще се изгражда новата многофункционална зала с 5 200 места, за която правителството отпусна първия транш от 4,5 млн. лева.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2630807760480611/

„Днес България е една огромна строителна площадка. Изграждаме поне 10 огромни инфраструктурни проекта“, написа премиерът Бойко Борисов в страницата си във Фейсбук.

„Бъдещето на ТЕЦ-овете ще бъде решено колективно и след широка дискусия в Европа. Не e лесно решение да се откажем от мястото, където се произвежда 60% от електроенергията ни и работят 15 – 20 хил. души. Хората да бъдат спокойни, че ще се пенсионират и няма да останат на улицата. Освен това в пещерите до Перник е намерена вода и ще поставим поне 80 км. нови тръби. Всеки, който е допринесъл за сегашната криза, ще си понесе отговорността. Когато правихме водните цикли с европейските пари, някои кметове отказаха да се включат в тези проекти. Днес България е една огромна строителна площадка. Изграждаме поне 10 огромни инфраструктурни проекта“, написа премиерът Бойко Борисов в страницата си във Фейсбук.

“От 52 година не е пипано нищо в Перник. От 52 или и трета, имаме спор, може и 55. Няма по-млада от мене тръба. Хубаво е, че се оказа, че в пещерите има вода. Сега ми докладваха. Разбира се, ще си понесат отговорност всички, които през годините са допринесли за това. Но когато говорихме за водните цикли – колко е важно да използваме европейските пари, имаше градове, които буквално проспаха периода”, заяви Бойко Борисов по повод водната криза в Перник, съобщава Нова телевизия.


image0 (9K)