Борисов кацна в Азербайджан. Започват преговорите му с президента Алиев

Очаква се по време на визитата на премиера да бъде открита въздушна линия София – Баку

[ad id=“263680″]

Премиерът Бойко Борисов кацна в столицата на Азербайджан Баку. Започват преговорите му с президента Илхан Алиев, които ще се проведат в резиденция „Загулба“.

„Пристигнах в Азербайджан, където ще се срещна с президента Илхам Алиев и премиера Артур Расизаде. Утре ще открием първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан“, написа Борисов във „Фейсбук“.

[ad id=“218001″]

Официалната среща на българския премиер с президента Алиев ще започне в 16,30 часа. След това започват пленарните заседания между двете делегации. За 17,30 часа днес е предвиден съвместен брифинг, пише Епицентър.

От българска страна в пленарните заседания ще участват и министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, които са в делегацията, водена от българския премиер.

[ad id=“218548″]

В рамките на посещението министър-председателите на двете страни Бойко Борисов и Артур Расизаде ще открият първата в историята на България и Азербайджан авиолиния между София и Баку.

Редовната въздушна линия ще благоприятства свързаността и развитието на всички сфери в двустранните отношения и ще способства за по-ефективното и икономично придвижване на гражданите между западния бряг на Каспийско море и Балканите.

 


image0 (9K)