Борисов: Няма да остане ненаказан тарикат, яд ме е!

„Яд ме е, срам ме е! Нито веднъж не отидох на гости на мой министър или областен управител. Ако го бях направил, щях да взема мерки по-рано.“ Това заяви в предаването „Панорама“ по БНТ премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че „всеки немислил с главата си, всеки, поддал се на манталитета си, ще носи отговорност“. Щели да върнат парите, да има конфискации, бе категоричен министър-председателят.

Борисов обаче посочи, че вината е из;яло на предишните управляващи. „Един си направил апартамент с асансьор, те цели блокове с асансьори си направиха. Тези, които са приватизирали“, отсече премиерът.

Според него всичко, което е направено в последните години, е дело на ГЕРБ. „Те не могат да боядисат това, което ние направихме“, убедено употреби хипербола министър-председателят.

„Всички национални катастрофи са ставали, когато БКП и БСП управляват! Една къща за гости и един асансьор на фона на милиардите приватизации“, продължи Борисов.

„Аз съм си дете от народа“, припомни за себе си премиерът и обясни, че е роден в къщата си в Банкя и там ще живее още 10 – 20 години, „колкото е рекъл Господ“.

„Аз Цветанов си го обичам като дете. Но като сложиш лъжица катран в кацата с мед… А той точно това направи! С това нещо заличи всичко добро, което е направил – от символ, авторитет“, каза за заместника си в партията Борисов.

„От другата страна няма нищо. Вижте как се биха за една листа, ами, ако трябва да правят правителство“, коментира социалистите Борисов и обобщи: „Те не са ни проблем, проблем ми е мойта партия, ние да си подредим нашата къщичка!“

„Ще действам брутално! Край! По тази тема друг отговор няма!“ – заяви намеренията си лидерът на ГЕРБ в „Панорама“ по БНТ.


image0 (9K)