Борисов отново на път. Проверява казарми и ваксини

Премиерът Бойко Борисов отново е на път – в костюм и с вратовръзка днес обикаля строящи се казарми в Црънча. Обектът е от любимите на премиера – доскоро това място е било гола поляна, а правителството е дало 6 млн. лв. за него. Покрай военната тематика на пътуването е мобилизиран и здравният министър проф. Костадин Ангелов, който тази сутрин посрещна първите ваксини срещу COVID-19 и утре ще бъде първият ваксиниран българин.

„Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме!“, докладва профилът на премиера във „Фейсбук“. В Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят. Борисов изтъква, че ще бъдат осигурени 1 милион патрона и 98 бронирани автомобили от най-висок клас от български производител. Специалните сили получават и нови модерни каски и автомати, а предстои да получат и оборудване за нощно виждане.

Тъй като темата на деня са пристигналите ваксини, военните са декларирали пред премиера, „че са готови и да дадат пример, като се ваксинират, за да може бързо да се преборим с пандемията“.

Във втората спирка от днешната обиколка се разкри и причината министърът на здравеопазването да е в джипа – двамата пристигнаха в РЗИ-Пловдив, където в хладилник вече са прибрани първите получени ваксини, с които от утре започва имунизация на медици. Шефката на РЗИ д-р Ваня Танчева-Манчева опита да се измъкне от камерата на Севделина Арнаудова, но тя я отряза. „Покажи ни ваксинационните кабинети и ваксините“, разпореди на Манчева здравният министър. След като хладилникът бе отворен за премиера, той бързо нареди: „Затваряй“. Показното бе пред хладилник, в който ваксината може да се съхранява при 2-8 градуса в продължение на 5 дни. От РЗИ увериха, че за тези пет дни ще приложат дозите, които имат.

ВИДЕО

 


image0 (9K)