Борисов за „Пътят на любовта“: Ако се намери прокурор или съдия, който да ни осъди, че сме направили това за Господа…

Ако се намери прокурор или съдия, който да ни осъди, че сме направили това за Господа и за православното християнство, има и кой да го види. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира разразилия се скандал около отбивката от АМ „Марица“ до чирпанското село Златна ливада и манастира „Св. Атанасий“.

„Пътят на любовта“ ли е отсечката от АМ „Марица“ до чирпанското село Златна ливада?

„Св. Атанасий“ е прекрасен, много знаков манастир. Достъп до него нямаше. Първото, което поискаха отците, владиците в Старозагорско, беше да им се направи пътят. Той беше в окаяно състояние. Ние, в нашето управление, стотици църкви и манастири сме построили или отремонтирали основно“, каза Борисов пред журналисти в парламента.

„Да, пътят на любовта към Господа е там. Аз съм го посещавал (манастира, бел. ред.) поне 5 – 6 пъти. Първият път, когато отидох, там не можеше да се стигне, а сега хиляди и хиляди туристи и миряни отиват там. Нека това да е нарушението, нека това да ни е проблемът, нека, ако това е грешка – че има път до манастира и е основно ремонтиран и е прекрасен, изцяло да го поема. Ако се намери прокурор или съдия, който да ни осъди, че сме направили това за Господа и за православното християнство – има и кой да го види“, каза още Борисов.


image0 (9K)