Борисов се ожали пред Медведев от мигрантската вълна

„Приоритетните теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката“, посочи българският премиер Бойко Борисов на среща с руския си колега Дмитрий Медведев в Москва.

[ad id=“225664″]

„Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Ние и Европа сме много потърпевши от мигрантската вълна“, допълни Борисов, който иначе не престава да се хвали, че е спрял мигрантския наплив към България и натискът по границата ни с Турция е нулев.

В първата си среща от двудневното посещение в Москва, премиерът Бойко Борисов и неговият руски колега Дмитрий Медведев са обсъдили задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество в енергетиката, туризма и транспорта.

Дмитрий Медведев подчерта, че в последните години партньорството между двете страни се активизира, съобщиха от  правителствената пресслужба.

[ad id=“263680″]

На срещата присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в официалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.

[ad id=“236999″]

По-късно днес българският министър-председател ще разговаря и с руския президент Владимир Путин в Кремъл.

„Благодаря на Руската федерация за поканата. Това e третата ни среща с президента Путин. Но през всичките тези години по телефона с него обменяхме мисли, днес също ще говорим по изключително важни теми като Западните Балкани, Сирия, борбата с тероризма, сигурността и други“, обясни при пристигането си руската столица премиерът.

 


image0 (9K)