Борисов за скандалите: Да бяха ме снимали гол! Президентът не иска да е сам в калта

Заплахите идват от държавния глава, от този, който трябва да е обединител на нацията. Сега, за да не е само той в калта, дай да ме вкарате и мен. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод скандалите в последните няколко дни, които се превърнаха в истинска компроматна война. Борисов застана пред медиите прав, зад него бяха финансовият министър Владислав Горанов, парламентарният шеф Цвета Караянчева и заместникът й Емил Христов и острието на ГЕРБ – депутата Десислава Атанасова, както и други народни представители.

„Ние сме жертва, а не инициаторите на това. За кого друг излезе, чия друга спалня е интересната. Не знам защо са ме снимали завит, по-добре да бяха ме снимали гол“, каза обидено Бойко Борисов.

„Всеки мой приятел, с когото съм от 20 години, да Ви каже дали ме е видял да пия. Негодници“, каза премиерът.

„Юли месец е много важен. Нито ще ме откажат, нито ще ме спрат“, отсече той.

„Нашите политически противници днес удариха дъното, заяви Бойко Борисов.

„Станахме неудобни, защото извадихме България от една орбита и я пратихме в истинската евроатлантическа общност с придобиването на новите самолети“, подчерта Бойко Борисов.

Борисов директно каза, че атаките идват от президента Румен Радев, който искал и него „да вкара в калта“.

„Само малко момче липсваше в спалнята“, каза Борисов.

                               Тиражираната снимка, за която Борисов се обяснява два часа на 17 юни

„Чия друга спалня е интересна? Защо са ме снимали завит? Да ме бяха снимали гол, аз спя гол“, каза още Бойко Борисов.

„Притеснен съм, защото, когато спя, съм беззащитен“, призна премиерът.

„Колко избори е печелила тази партия, която виждате?! Видяха, че с избори не може да ни бият, защото само с тези неща, които изброих, със 100 години напред. Подреждат, монтират, правят и струват, има цели звукозаписни студиа създададени. Всеки мой приятел, всички са с 20 години с мен, и да кажат дали пия. Негодници такива! Не близвам! Всички знаят това!“, възмути се Бойко Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2789256641302388/?epa=SEARCH_BOX

„Това ли е демокрацията – да ме спимат как спя?! Това ли е демокрацията, попита премиерът. И подчерта, че чака да се направи проверка – кое е истина и кое не в снимките с него. В момента България строи два абсолютно „невъзможни“ проекта – „Балкански поток“ и интерконектора с Гърция“, изтъкна премиерът.

„Прави се това сега, а не преди изобите, защото юли е важен месец. Чакаме да падне механизма за наблюдение и България върви към влизане в Еврозоната и банковия съюз в средата на юли и това е парична независимост“, посочи премиерът Борисов.

„България се справи единствена с миграционната криза и това се подчертава от всички. Справихме се най-добре в Европа и с кризата с коронавируса. Продължавам да получавам писма от мои колеги как се справихме с коронавируса, ползвахме не само уменията на нашия щаб и към днешна дата прокарахме държавата най-добре от всички останали“, продължи мнистър-председателят.

„Днес имах разговори с Шарл Мишел за петък за съвета на ЕС и България да получи най-много пари. И днес заявихме като най-изостанали през годините и ни трябват парите за кофхеията, зелената сделка. Ще ги получим. България в момента строи два абсолютно незвъзможни поректи – конектора и хъба, а само преди час Петкова ме уведоми, че успяваме за един мощен консорциум за „Белене“, плюс втечнената газ и ядреното гориво. За първи път руската страна разреши на „Уестинг хаус“ да види нейните горива. Плюс всички инфраструктурни проекти, които нямаше да бъдат построени без нас“, каза още Борисов.

Той припомни и ударната работа по пътя Ботевград-Мездра, пречиствателна станция на Рилския манастир и сътрудничеството между синдикати и работодатели.

„И какво получавам?! Компромати, манипулации! Аз предупредих – в учебниците на КГБ е записано, че когато създадеш един компромат, с който да отвратиш този, който го гледа, ще успееш. Може ли да ме снимат в спалнята?! А веднага след това махнаха тази снимка! Защо?! Това е от преди една година – дали са мои съпартийци как и що, оставям на прокуратурата да разследва“, коментира Борисов снимката, публикувана по-рано в сайта „Афера“.

„Оставаше да има едно малко момче до мен и от тук да се хвърля! Сто пъти казах – от Божков нито аз, нито партията е взимала пари!“ – изтъкна още той.

 

 


image0 (9K)